Periodieke onderhoudswerken in tunnels: januari 2018

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand januari.

Kennedytunnel: 8 en 9 januari

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 januari wordt er in de Kennedytunnel gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 9 op woensdag 10 januari, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.

Rupeltunnel: 9 tot 12 januari

In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van dinsdag 9 tot vrijdag 12 januari (tussen 20u en 06u). Tijdens de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 januari wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Antwerpen. Van woensdag 10 op donderdag 11 januari wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Antwerpen, tijdens de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 januari in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via het centrum van Boom.

Jan De Vostunnel: 15 en 16 januari

Tijdens de nachten van maandag 15 en dinsdag 16 januari (20u-6u) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112). Maandagnacht is de tunnelkoker in de richting van Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Bevrijdingstunnel: 17 januari

Tijdens de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 januari (20u-6u) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12). Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

Vierarmentunnel: 22 en 23 januari

Tijdens de nachten van maandag 22 en dinsdag  23 januari (22u-05u) wordt er gewerkt in de Vierarmentunnel. Eerst in de tunnelkoker richting Waterloo, de nacht nadien in de koker richting Zaventem. Het verkeer waarvoor de koker is afgesloten rijdt tijdelijk via het bovenliggende kruispunt.

Waaslandtunnel: 24 en 25 januari

Tijdens de nachten van woensdag 24 en donderdag 25 januari wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel in Antwerpen. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u telkens volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

Leonardtunnel (niveau -2): 29 en 30 januari

Tijdens de nachten van maandag 29 en dinsdag 30 januari (22u-05u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -2). Eerst in de tunnelkoker richting Waterloo, de nacht nadien in de koker richting Zaventem. Verkeer op de R0 dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Overijse. Verkeer op de R0 dat richting Waterloo rijdt, wordt de E411 richting Brussel opgestuurd en moet keren onder het viaduct van Oudergem.

Leonardtunnel (niveau -1): 31 januari

Tijdens de nacht van woensdag 31 januari (22u-05u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -1) in beide richtingen. De tunnelkokers zijn dan in beide richtingen afgesloten. Verkeer dat via de E411 richting Namen rijdt, wordt op de R0 richting Waterloo gestuurd en moet keren op het kruispunt van Groenendaal. Verkeer dat via de E411 richting Brussel rijdt, wordt op de R0 richting Zaventem gestuurd en moet keren op het kruispunt van Vierarmen.