OMLEIDING VOOR VERKEER RICHTING LANAKEN VANAF 16 SEPTEMBER

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit jaar het kruispunt van de Steenweg (N78) met de Rekemerstraat en de Heidestraat in Rekem (Lanaken). 
Er komen een rotonde met vrijliggende fietspaden en veilige oversteken. Op de gewestweg wordt meteen een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in het verlengde van de rotonde. Vanaf maandag 16 september geldt er een omleiding voor het doorgaand verkeer richting Lanaken.

Op de Steenweg (N78) in Rekem verlopen de werken op schema. Volgende week verhuist de werfzone naar de rijstroken op de Steenweg richting Maasmechelen (fase 3). De aannemer vervangt er plaatselijk de riolering en vernieuwt de rijweg. Verder wordt de oostelijke helft van de rotonde aangelegd en komt er nieuwe wegenis in de Rekemerstraat en de Heirbaan (zijde Neerharen). Nadien moet de aannemer de middenbermen op de Steenweg nog afwerken. Loopt dit verder volgens plan, dan zullen de werken vermoedelijk rond begin november afgerond zijn. 

Zwaar verkeer volgt omleiding via N77 Bessemerstraat
Vanaf maandag 16 september tot eind oktober volgt het verkeer van Maasmechelen richting Lanaken een omleiding via de Daalbroekstraat en de Heidestraat. Dat komt omdat ter hoogte van de werfzone de ruimte op de Steenweg te beperkt is. Ter hoogte van de Steenweg kan verkeer uitsluitend rechts afslaan. In de Heidestraat geldt zo lang een parkeerverbod. 
Het zwaar verkeer (+3,5t.) wordt via de Daalbroekstraat omgeleid naar de N77 Bessemerstraat.

Verkeer van Lanaken richting Maasmechelen kan over één versmalde rijstrook op de Steenweg N78 blijven rijden. 

Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone blijven passeren.