Nieuwe verkeerssituatie aan op- en afrittencomplex E17 in Lokeren

De werken op de E17 ter hoogte van het op- en afrittencomplex in Lokeren zijn halverwege. Op zaterdag 15 juli moeten alle werken afgerond zijn en gaan de op- en afrit van de E17 richting Gent terug open. Op de N47 zelf wijzigt de verkeerssituatie op 14 juli. Verkeer blijft over één rijstrook rijden in elke richting, maar vanaf dan op de noordelijke weghelft. Na het bouwverlof, op 7 augustus (na de avondspits), gaat de afrit Zele van de E17 richting Antwerpen dicht. 

Fasewissel op N47 in nacht van 13 op 14 juli

De huidige fase van de werken op de N47 speelt zich af aan de noordzijde van de N47. Verkeer wordt via een doorsteek door de middenberm naar de andere rijrichting geleid. In de nacht van 13 op 14 juli wijzigt de aannemer alle signalisatie en markeringen, zodat het verkeer vanaf 14 juli over de andere weghelft kan rijden. In beide richtingen blijft één rijstrook open. 

Op- en afrit van E17 richting Gent op 15 juli terug open 

Op 15 juli gaan ook de oprit vanuit Zele naar de E17 richting Gent en de afrit Lokeren van de E17 richting Gent terug open. De oprit vanuit Lokeren is definitief dicht. De timing van de openstelling is afhankelijk van de werken op de E17. Volgens de huidige planning gaan de op- en afrit open in de loop van de ochtend. Bij aanhoudend slecht weer, kan dit schuiven naar later in het weekend. 

Nieuwe fase vanaf 7 augustus

Van 15 juli tot 7 augustus neemt de aannemer een pauze en is er geen activiteit op de werf. Op 7 augustus start een nieuwe fase met werken aan de zuidzijde van de N47. In deze fase gaat de afrit Zele van de E17 richting Antwerpen dicht, zodat er een fietstunnel kan gebouwd worden onder de afrit. Gedurende twee weekends in het najaar (fase 2B op kaart) zal ook de Oosteindestraat afgesloten worden. 

Alle info en omleidingsplannen op www.wegenenverkeer.be/lokeren