Nieuwe fietssnelweg langs de N41 in gebruik

De nieuwe fietssnelweg langs de N41 is gisteren, maandag 10 september, in gebruik gegaan. Wie met de fiets naar school of het werk wil, kan vanaf nu rekenen op een comfortabele en veilige rit van Elversele over Hamme tot in Dendermonde. Op woensdag 12 september gaat de westelijke ventweg van rotonde Duivenhoek dicht voor heraanleg. Fietsers maken gebruik van de nieuwe fietssnelweg.  

Drie burgemeesters op nieuw fietspad
Het Agentschap Wegen en Verkeer en de burgemeesters van Hamme, Temse en Dendermonde gaven alvast het goede fietsvoorbeeld en kwamen de gloednieuwe fietssnelweg vanmiddag even uittesten. 

Nieuwe fietssnelweg en aangepaste kruispunten 
Om de veiligheid van de fietsers maximaal te garanderen, werd het 8 km lange dubbelrichtingsfietspad afgescheiden van de N41. Daarnaast maakte AWV ook werk van de herinrichting van vijf kruispunten in Hamme, zodat de fietsers er veilig kunnen oversteken. Ook twee fietsoversteken, één over de Dendermondsesteenweg en één over de N41 naar Zwaarveld, zorgen voor extra veiligheid.

Heraanleg ventweg rotonde Duivenhoek 
De werken voor de heraanleg zitten ondertussen ook in de laatste fase. Op woensdag 12 september begint de heraanleg van de westelijke ventweg aan de rotonde Duivenhoek. De ventweg is afgesloten tot eind september.  De N41 is bereikbaar via de noordelijke ventweg en rotonde Kettermuit. De Mirabrug is tijdelijk niet bereikbaar via de ventweg, fietsverkeer maakt gebruik van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad en de Biezestraat. In de komende maanden werkt het agentschap ook verder aan de twee bruggen over de Schelde en de Durme.

Alle info over het project N41 in Temse staat op www.wegenenverkeer.be/Temse.