Nieuw wegdek voor Provincialeweg/Dendermondsesteenweg (N17) in Lippelo (Sint-Amands)

Vanaf maandag 20 april 2015 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structurele onderhoudswerken uit op de Provincialeweg / Dendermondsesteenweg (N17) in Lippelo. Tussen het kruispunt Hof ter Bollendreef/ Patattenstraat en het kruispunt Oppuurseweg/Lippelodorp krijgt het versleten wegdek nieuw asfalt. Plaatselijk wordt ook de fundering van de weg aangepakt. De N17 wordt daarvoor gedurende zes weken afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Veiliger en comfortabeler rijden

Het wegdek van de Provincialeweg/Dendermondsesteenweg (N17) is er slecht aan toe. Het asfalt is versleten en op sommige plaatsen is ook de fundering van de weg beschadigd. AWV zal daarom plaatselijk de funderingen vernieuwen en een nieuw wegdek aanleggen. Dit jaar wordt de strook tussen het kruispunt Hof ter Bollendreef/Patattenstraat en het kruispunt Oppuurseweg/Lippelodorp aangepakt. Volgend jaar wordt voorzien het stuk van de N17 in de richting van Dendermonde te vernieuwen. De nieuwe laag asfalt zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Werken in fases voor minder hinder

Om de werken snel, veilig en kwalitatief te kunnen uitvoeren wordt de N17 ter hoogte van de werfzone afgesloten voor doorgaand verkeer. Om de hinder voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken en de omgeving van de werf bereikbaar te houden, worden de werken wel in twee fases uitgevoerd.

Fase 1 (van 20 april tot 11 mei)

In fase 1 wordt er gewerkt tussen de Oppuurseweg en de Theo Andriesstraat.

Fase 2 (van 11 mei tot 29 mei)

In fase 2 wordt er gewerkt vanaf de Theo Andriesstraat tot net voor het kruispunt met de Patattenstraat.

Omdat asfalteringswerken sterk afhankelijk zijn van het weer kan het zijn dat de timing van de werken nog wijzigt onder invloed van de weersomstandigheden. 

Omleidingen en hinder tijdens de werken

De werken zullen zes weken duren. Al die tijd wordt de N17 ter hoogte van de werf afgesloten voor het doorgaande verkeer in beide richtingen.

  • Het doorgaande verkeer tussen Dendermonde en Willebroek volgt in beide richtingen een grote omleiding via de N16 (Gewestweg/Rijksweg Temse Breendonk/Rijksweg), de E17 ter hoogte van Sint-Niklaas en de N41 (Nieuwe Steenweg/Rijksweg).
  • Aan de fietspaden van de N17 wordt niet gewerkt. Fietsverkeer blijft dus steeds mogelijk in beide richtingen.
  • Lokaal verkeer vanuit Dendermonde en vanuit Mechelen volgt plaatselijk een omleiding.

Bereikbaarheidsadviseur beantwoordt vragen

Om de hinder tijdens de werken te drukken, stelde Wegen en Verkeer Antwerpen voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aan. Bewoners en ondernemers kunnen bij hem terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken, via: bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.beof 0477 477 476.