Nachtelijke vernieuwing wegdek Parklaan (R13) in Turnhout

De huidige vernieuwingswerken op de Kempenlaan (R13) in Turnhout zijn bijna afgerond. In de loop van vrijdag 7 september gaat de Kempenlaan opnieuw volledig open voor het verkeer. Volgende week gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) meteen verder met de vernieuwing van een volgend deel van de ring rond Turnhout. Dan wordt het wegdek van de Parklaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Turnhout (N18) vernieuwd. De werken starten woensdag 12 september en worden ’s nachts uitgevoerd om de hinder te beperken. Overdag is er geen hinder. 
 

Vernieuwing wegdek Parklaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan een gefaseerde vernieuwing van het wegdek van de Turnhoutse ring (R13). Momenteel worden de werken op de Kempenlaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Antwerpen (N12) en de Steenweg op Gierle (N140) afgerond. Vanaf volgende week wordt het stuk Parklaan tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Turnhout (N18) aangepakt in beide richtingen. Het oude wegdek wordt eerst afgefreesd en krijgt daarna een nieuwe laag asfalt.
 

Nachtwerk voor minder hinder

Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden wordt er uitsluitend ’s avonds en ’s nachts gewerkt (20u30-6u). De werken zullen ongeveer 8 nachten in beslag nemen. Tijdens de werken blijft er altijd verkeer in beide richtingen mogelijk op de Parklaan. Overdag is er geen hinder en blijven er steeds twee rijstroken beschikbaar in elke richting. De pechstrook/parkeerstrook wordt wel afgesloten. ’s Avonds en ’s nachts beschikt het verkeer in elke richting over één rijstrook. Voor fietsers is er tijdens de werken geen hinder, de fietspaden blijven steeds open.
 

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. Via de website www.wegenenverkeer.be/turnhout houdt het agentschap iedereen op de hoogte van de laatste stand van zaken van de werken. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV.