Nachtelijke afsluiting Oostertunnel (Leuven) en Leonardtunnel (Brusselse ring) voor periodieke inspectie

Volgende week worden de Oostertunnel in Leuven en de Leonardtunnel van de Brusselse ring (R0) een nacht afgesloten in beide richtingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert dan periodieke inspecties uit in beide tunnels. ’s Nachts zijn de tunnels afgesloten en wordt het verkeer lokaal omgeleid. 
 
Tijdens de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juni (20u-6u) is de Oostertunnel in Leuven in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid via het Martelarenplein.
 
Tijdens de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 juni (22u-5u) is de Leonardtunnel (niveau -1) van de Brusselse ring (R0) in beide richtingen afgesloten. Verkeer dat via de E411 richting Namen rijdt, wordt op de R0 richting Waterloo gestuurd en moet keren op het kruispunt van Groenendaal. Verkeer dat via de E411 richting Brussel rijdt, wordt op de R0 richting Zaventem gestuurd en moet keren op het kruispunt van Vierarmen.
 
Tijdens de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni (22u-5u) is de Leonardtunnel (niveau -2) van de Brusselse ring (R0) in beide richtingen afgesloten. Verkeer op de R0 dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Overijse. Verkeer op de R0 dat richting Waterloo rijdt, wordt de E411 richting Brussel opgestuurd en moet keren onder het viaduct van Oudergem.

Een volledig overzicht van de periodieke tunnelsluitingen in juni is terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/tunnelsluitingen.