Nachtafsluitingen E40 wegens werkzaamheden aan de brug Seskenskouter (Erpe-Mere) - rijrichting Gent

Deze week worden de renovatiewerken uitgevoerd aan de onderkant van de brug Seskenskouter over de E40 in Erpe-Mere, in de richting van Brussel. Volgende week wordt er gewerkt in de rijrichting van Gent. Daarom wordt de E40 tussen Erpe-Mere en Wetteren in de nacht van 11 op 12 september afgesloten.  Dit enkel in de rijrichting van Gent/Oostende. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken worden de werken 's nachts uitgevoerd, tussen 22u00 en 5u00. 

Nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 september: 

Tijdens deze nacht wordt de onderkant van de brug gezandstraald. Hierdoor wordt op dinsdagavond vanaf 22u00 de E40 tussen de complexen van Erpe-Mere (afrit 18) en Wetteren (afrit 17) volledig afgesloten. Dit enkel in de rijrichting van Gent. De werken duren tot 5u00 de volgende ochtend.

  • Vanaf 22u00 zal het tankstation (net voor het complex van Wetteren) niet meer bereikbaar zijn. 
  • Het verkeer wordt omgeleid via de N46 (Oudenaardsesteenweg)  en de N9 (Gentsesteenweg)

Nachten van 12 tot en met 18 september:

Tijdens het aanbrengen van de beschermende coating geldt volgende verkeerssituatie:

  • 21u00 - 22u00: inname van één rijstrook
  • 22u00 - 5u00: inname van twee rijstroken. 

Het verkeer passeert het grootste deel van de nacht via één rijstrook in de richting Gent/Oostende. 

Let op: in de nachten van 15 op 16  en van 16 op 17 september wordt er niet gewerkt. Die nachten is er geen hinder voor het verkeer. 

Voor de rijrichting naar Brussel is er gedurende deze week geen hinder. 

 

Achtergrond: wat houden de werken in?

Er wordt een volledige renovatie van de brug aan de Seskenskouter uitgevoerd. Er komen nieuwe brugdekvoegen, nieuwe waterdichting en nieuwe brugranden. Op de brug komt er ook een nieuw wegdek. Deze weken wordt de onderzijde van de brug gezandstraald en wordt er een beschermende coating aangebracht. Hiervoor zal de E40 enkele nachten in één rijrichting worden afgesloten. In de andere rijrichting zal er op dat moment geen hinder zijn. 

Alle info over de werf op http://wegenenverkeer.be/erpe-mere