N80, Sint-Truidersteenweg, Hasselt: Complex ‘Hasselt-Zuid’ 2 nachten afgesloten

Tijdens het weekend van 14 en 15 maart zal het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeerssituatie op de Sint-Truidersteenweg (N80) tussen de Overmerelaan en de grote ring wijzigen. Dankzij deze ingreep zal het verkeer gedurende de herinrichting van de zone richting Hasselt in beide richtingen over versmalde rijstroken aan de zijde van de carpoolparking kunnen blijven rijden.

Om deze omschakeling op een veilige manier uit te kunnen voeren, zal het agentschap complex 28 'Hasselt-Zuid' tijdens de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag afsluiten tussen 22.00 uur en 06.00 uur. De weggebruikers kunnen dan via de omliggende complexen 'Hasselt-West' en 'Hasselt-Oost' de snelweg bereiken of verlaten. Zaterdag en zondag zal de aannemer overdag nog een aantal werkzaamheden uitvoeren die hinder kunnen veroorzaken. Het agentschap raadt daarom aan om deze zone tijdens het weekend zo veel mogelijk te vermijden.

Vanaf zondag 15 maart zal de rotonde ter hoogte van de Overmerelaan niet langer in gebruik zijn. Voor het verkeer van en naar Sint-Lambrechts-Herk heeft het agentschap een tijdelijke aansluiting met verkeerslichten voorzien.

De herinrichting van de zone richting Hasselt zal ongeveer één maand in beslag nemen. Vervolgens zal de aannemer de zone richting Sint-Truiden herinrichten.