N76 Genk - brugrenovatie Torenlaan tot eind augustus

Vanaf vrijdagavond 12 juli 2019 tot eind augustus renoveert het Agentschap Wegen en Verkeer de oude spoorwegbruggen op de Torenlaan in Zwartberg. In die periode zal het gemotoriseerd verkeer op de N76 slechts over één rijstrook in elke richting kunnen rijden ter hoogte van de werfzone. Ook het kruispunt met de Lucien Londotstraat wordt vernieuwd en is niet toegankelijk tot eind augustus. Vanaf eind juli is ook de Cockerillplaats afgesloten van de Torenlaan. 

De bouw van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de Torenlaan (N76) ter hoogte van de Marcel Habetslaan verloopt volgens schema. De op- en afrit aan de westzijde nadert de afwerkingsfase, net als de nieuwe verbindingsweg richting Opglabbekerzavel en het stadion van KRC Genk. Tijdens de zomer worden de oude spoorwegbruggen van de Torenlaan gerenoveerd. De oostelijke lussen van het op- en afrittencomplex krijgen ook nog verder vorm. De opening van nieuwe infrastructuur wordt voorzien rond begin oktober.

Minderhinder-maatregelen: verkeer op één rijstrook in elke richting, afsluiting zijstraten
Doordat de brugrenovatie grondiger moet gebeuren dan initieel gedacht, zullen die werken en de bijhorende verkeershinder ook enkele weken langer duren dan voorzien: vanaf vrijdagavond 12 juli tot eind augustus. Omdat telkens maar één van de twee spoorwegbruggen beschikbaar is voor verkeer, kan er ook slechts in één rijstrook per rijrichting gereden worden. 
Verkeer op de Torenlaan wordt door middel van doorsteken in de middenberm van de ene naar de andere kant van de rijweg geleid. 

Het kruispunt met de Lucien Londotstraat wordt vernieuwd en is niet toegankelijk tot eind augustus. Vanaf eind juli is ook de Cockerillplaats afgesloten van de Torenlaan. Beide wijken blijven steeds bereikbaar via een zijstraat verderop (Henri Forirstraat en Socialestraat).

Fietsers volgen de fietsomleidingen rond de werkzone. De bushalte ‘Cockerillplaats’ wordt tot eind augustus niet bediend.

Verkeer tijdens thuiswedstrijden KRC Genk via Kompellaan (Industriezone Zwartberg)
Door het afsluiten van de Lucien Londotstraat is een belangrijke invalsweg richting de parking van KRC Genk onderbroken. Verkeer komende van zowel Genk als van Oudsbergen rijdt tijdens thuiswedstrijden via het tijdelijke kruispunt aan de Kompellaan op Industriezone Zwartberg. Vervolgens rijdt het via de nieuwe Marcel Habetslaan en verbindingsweg naar de Opglabbekerzavel. Vanaf het najaar zullen hiervoor uiteraard de nieuwe op- en afritten worden gebruikt vanaf de N76. 

Volg de werf live via de torencamera op
 www.wegenenverkeer.be/torenlaangenk