N754 Wellen - vernieuwing Stwg Borgloon vanaf 9/09

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt een volgende gedeelte van de Steenweg Borgloon (N754) in Wellen. Het gaat om het stuk tussen de Hertenstraat en de Kleestraat, dat aansluit op de reeds eerder vernieuwde zone. De werken starten op maandag 9 september en zullen tot half oktober in beslag nemen. Gemotoriseerd verkeer richting Wellen volgt zo lang een omleiding via Hoepertingen.

 

Het oude betonnen wegdek wordt heraangelegd in asfalt. Ook de kasseien van de kantstroken verdwijnen en in vrijgekomen ruimte komt een breed fietspad in beton. Deze werkzaamheden sluiten aan op de zone die al in eerdere fases werd heringericht. De ingreep zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van alle weggebruikers verbeteren.  

Minderhinder-maatregelen: open richting Borgloon, omleiding richting Wellen
Voetgangers en fietsers kunnen steeds langs de werfzone. De aannemer zal de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren. Hierdoor kan het verkeer richting Borgloon tijdens het grootste deel van de werken langs de werfzone blijven rijden. Richting Wellen zal voor het gemotoriseerd verkeer gedurende de volledige duur van de werken een omleiding gelden via Hoepertingen.

Einde werken: enkele dagen volledige afsluiting 
Tijdens de laatste 3 dagen van de werken zal de bovenstaande omleiding wel in beide richtingen gelden. Dan wordt het asfalt over de volledige wegbreedte geplaatst. 

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.