N72 Zonhoven - Werfzone tijdelijk weer tweerichtingsverkeer tijdens Pukkelpop

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrax en de gemeente Zonhoven vernieuwen sinds enkele maanden de Wijerstraat (N72) in Zonhoven.  De omleiding via de N74 en E314 voor verkeer richting Beringen, wordt tijdelijk opgeheven tijdens Pukkelpop. De Kempische Steenweg (N74) is dan immers volledig afgesloten ter hoogte van het festivalterrein. Op de N72 geldt tijdelijk tweerichtingsverkeer van woensdagmiddag 14 augustus tot maandagmiddag 19 augustus.

 

Omdat de N72 tijdens Pukkelpop als calamiteitenroute gebruikt wordt, kan gemotoriseerd verkeer van woensdagnamiddag 14 tot en met maandagnamiddag 19 augustus tijdelijk in beide richtingen door de Wijerstraat en Beringersteenweg rijden. Van zodra de Kempische Steenweg opnieuw opengaat op 19 augustus, volgt gemotoriseerd verkeer richting Beringen opnieuw de gekende omleiding via de N74 en E314.

Op www.hasselt.be/pukkelpop lees je meer over de verkeersmaatregelen tijdens Pukkelpop.

Fasewissel begin september 
De werken op de N72 verlopen op schema. De komende dagen wordt verder gewerkt aan de nieuwe wegenis op de westzijde van de N72. In de week van 19 augustus verhuizen de werken naar het kruispunt van de Donkveldweg en Grote Hellekensstraat. Begin september start vervolgens de vernieuwing van de oostzijde van de N72 (fase 2 van het project). Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken in november afgerond.
 
www.wegenenverkeer.be/zonhoven