N702, Henry Fordlaan, Genk: rotonde ter hoogte van de Caetsbeek gedeeltelijk afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op de Henry Fordlaan (N702) in Genk de rotonde ter hoogte van de Caetsbeek gedeeltelijk en voor onbepaalde tijd afsluiten.

 

Onder een gedeelte van de rotonde is een holte ontstaan. Om geen veiligheidsrisico te lopen, wordt het bovengelegen stuk in de loop van vandaag afgesloten. Op dit ogenblik legt het agentschap ter hoogte van de rotonde tijdelijke wegenis aan zodat de verkeershinder zo beperkt mogelijk zal blijven. Doorgaand verkeer en weggebruikers richting Zutendaal zullen weinig hinder ondervinden. Het lokale verkeer richting Rozendaal en de Caetsbeek kan omrijden via de Westerring. Voor het vrachtverkeer komende van Zutendaal dat wil keren, voorziet het agentschap een omleiding via de Havenlaan. Omwille van veiligheidsredenen zullen de fietsers ook lokaal moeten omrijden.

Momenteel onderzoekt het agentschap in samenwerking met Infrax de oorzaak en de precieze omvang van dit probleem. Zodra de resultaten bekend zijn, kunnen de nodige stappen ondernomen worden om de rotonde zo snel mogelijk te herstellen.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, zal het agentschap een nieuwe persmededeling uitsturen.

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'