Leuvensteenweg (N2) in Tielt-Winge: vervangen beschadigde betonplaten vanaf maandag 20 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen, start op maandag 20 mei 2019 met werken op de Leuvensesteenweg (N2) in Tielt-Winge. Wegen en Verkeer zal beschadigde betonplaten vervangen op verschillende plekken op de Leuvensesteenweg, tussen de gemeentegrens met Lubbeek en de rotonde ter hoogte van Gouden Kruispunt. Ter hoogte van de Oude Tiensebaan wordt ook een middeneiland verwijderd. Volgens de huidige planning zullen de werken ongeveer drie maanden duren. Tijdens de werken blijft het verkeer op de Leuvensesteenweg steeds mogelijk in beide richtingen.
 

Meer comfort voor de weggebruiker

Op de Leuvensesteenweg tussen de gemeentegrens met Lubbeek en de rotonde met Gouden Kruispunt zijn op verschillende plekken betonplaten beschadigd. Om het comfort voor de weggebruiker te verhogen zal Wegen en Verkeer de beschadigde betonplaten vervangen. Wegen en Verkeer verwijdert ook een middeneiland ter hoogte van de Oude Tiensebaan.
 

Aanleg van de busbaan volgt later dit jaar

Het verwijderen van het middeneiland is noodzakelijk om de aanleg van een busbaan op de Leuvensesteenweg mogelijk te maken. Met de aanleg van de busbaan moet de doorstroming van het openbaar vervoer op de Leuvensesteenweg richting Sint-Joris-Winge vlotter verlopen. De werken aan de busbaan starten later dit jaar. Zodra de exacte timing van de werken bekend is, zullen we hierover communiceren. 
 

Beperkte hinder 

Het herstellen van de betonplaten op de Leuvensesteenweg zal volgens de huidige planning ongeveer drie maanden duren. Tijdens de werken zal er beperkte hinder zijn voor het verkeer op de Leuvensesteenweg. Het verkeer in beide richtingen blijft steeds mogelijk op twee rijstroken. Waar nodig zal het verkeer op versmalde rijstroken worden gebracht. Bedrijven en woningen blijven steeds bereikbaar. Ook de fietspaden blijven steeds toegankelijk.

Actuele informatie over deze werken kan u terugvinden op de website: www.wegenenverkeer.be/tielt-winge

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'