Leuven, 9-13 april: sonderingen aan verbinding Brusselsesteenweg (N2) en Rennessingel (R23)

Op woensdag 11 april zullen fietsers en automobilisten die vanuit Kortenberg/Herent komen en in de richting van Gasthuisberg willen rijden, niet via de buitenring (de Rennessingel) in de richting van Gasthuisberg kunnen rijden. De verbinding van de Brusselsesteenweg en de Rennessingel blijft die dag afgesloten tussen 10u en 15u. Van 9 t.e.m. 13 april zal er op de buitenring zelf af en toe een rijstrook afgesloten worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat in deze periode sonderingen uitvoeren aan de (veertien meter hoge) keermuur langs de Rennessingel en de rijweg.

Deze sonderingen maken deel uit van het onderzoek dat AWV laat uitvoeren ter voorbereiding van de aanleg van een tweerichtingsfietspad op de binnenring tussen de Brusselsesteenweg en de campus Gasthuisberg van UZ Leuven. De aanleg van dat fietspad zal mogelijk (dat moet het onderzoek uitwijzen) met belangrijke ingrepen aan de keermuur en de berm gebeuren, daarom is het moeilijk om nu een concrete timing te geven.

Ook wanneer er rijstroken op de buitenring afgesloten worden, zal dat gebeuren buiten de spitsuren, zodat de hinder voor het verkeer beperkt blijft.