Kuringersteenweg (N2), Hasselt: Herinrichting Kuringersteenweg richting Kuringen

In het kader van de aanleg van de busbaan ter hoogte van de Crutzenstraat zal het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf zaterdag 21 mei de Kuringersteenweg richting Kuringen heraanleggen. De aannemer zal tussen de Hendrik van Veldekesingel en de Crutzenstraat  o.a. het huidige wegdek opbreken, een nieuwe fundering aanbrengen en de middengeleiders heraanleggen.

Om de hinder tijdens de winkeluren te beperken, starten de werken pas zaterdagavond om 20.00 uur. De aannemer begint dan met de heraanleg van het wegdek van de Kuringersteenweg. Het verkeer kan gedurende de werkzaamheden in beide richtingen over 1 rijstrook blijven rijden. De Crutzenstraat zal enkel bereikbaar zijn via een omleiding langs Kuringen centrum. Ten laatste maandagochtend 23 mei om 06.00 uur zullen de Kuringersteenweg en de Crutzenstraat terug in beide richtingen open zijn. 

Tijdens de 3 volgende nachten (vanaf maandagavond) zal de aannemer vervolgens de middenbermen heraanleggen. Deze werken zullen telkens tussen 20.00 uur en 06.00 uur gebeuren. Op de Kuringersteenweg kan het verkeer tijdens die nachten in elke richting telkens over 1 rijstrook blijven rijden. Overdag zullen alle rijstroken beschikbaar zijn. De Crutzenstraat blijft in beide richtingen open tijdens deze werkzaamheden. 

De afwerking van het wegdek en de markeringen op de Kuringersteenweg en de Crutzenstraat zal ook 's nachts gebeuren. Het agentschap zal deze werkzaamheden op voorhand aankondigen.