Kruispunt Vijfhuizen in Erpe-Mere afgesloten vanaf 6 oktober

Op maandag 6 oktober start de tweede fase van de heraanleg van het kruispunt Vijfhuizen in Erpe-Mere. In deze fase gaat het kruispunt dicht voor alle verkeer. Enkel het verkeer vanuit Erpe-Mere richting Aalst zal mogelijk zijn via de pas aangelegde bypass. Alle andere richtingen worden omgeleid. Het einde van deze fase is voorzien voor eind oktober. Het verkeer moet tijdens deze fase rekening houden met vertragingen, zeker tijdens de spitsuren.

Werken tijdens fase 2

Fase 2 omvat de heraanleg van het kruispunt zelf. Naast het nieuwe wegdek komen er veilige fiets- en voetpaden. Het eindresultaat is een veiliger en compacter kruispunt. Onder het kruispunt wordt een gescheiden riolering aangelegd. Tijdens deze fase wordt eveneens de resterende weghelft van de Oudenaardse steenweg (N46), alsook de eerste helft van de Leedsesteenweg (N442) aangepakt.

Omleidingen

Lokaal verkeer:

• Voor het verkeer op de N9 richting Gent is een omleiding voorzien via de Sint-Apolloniastraat, Oude Gentbaan, Kattelinnestraat, Leedsesteenweg en Allemansbos.

• Verkeer op de N9 richting Aalst volgt de omleiding via de Zevenkootstraat, Oudenaardsesteenweg en de bypass Vijfhuizen.

• Wie zich op de Leedsesteenweg bevindt, kan via het Allemansbos naar de Gentsesteenweg.

• Het verkeer op de Oudenaardsesteenweg naar Gent gaat via de Zevenkootstraat.

• Wil men vanaf de Oudenaardsesteenweg naar Aalst, dan kan dat via de bypass op het kruispunt Vijfhuizen.

• De bestaande omleiding van Erpe-Mere naar Aalst via de Oude Heerbaan blijft behouden.

Voor het doorgaand verkeer is een omleiding van kracht via de E40 tussen Aalst en Erpe-Mere.

Fietsers en bromfietsers die vanuit Erpe-Mere, Lede en Gent komen volgen de omleiding die loopt over de Botermelkstraat. Deze straat wordt éénrichtingsverkeer richting N9. Voor het busverkeer blijft de Botermelkstraat in beide richtingen toegankelijk.

290914- BA OVLOVL ÔÇô ErpeMere ÔÇô Fase2Omleidingen

Meer informatie en een overzicht van alle omleidingen vindt u op www.wegenenverkeer.be/vijfhuizen.