Knooppunt Schansakker in Oostakker: Schuifoperatie brug uitgesteld

Normaal gezien zou de aannemer de brug over de R4 op zondag 1 februari naar zijn definitieve locatie schuiven. Aangezien er nog meer voorbereidend werk nodig is om de schuifoperatie op een veilige manier uit te voeren, zijn de werken uitgesteld. Ook de geplande asfalteringswerken aan het kruispunt van de D. Eisenhouwerlaan met de Kennedylaan gaan niet door. Het verkeer zal zaterdag en zondag geen extra hinder ondervinden.

Schuifoperatie uitgesteld

Vooraleer de aannemer de 2000 ton zware brug mag verplaatsen, moeten testen aantonen dat een veilige schuifoperatie kan gegarandeerd worden. Op basis van metingen op, in en rond de brug, wordt de verplaatsing gemonitord. De eerste testen tonen aan dat de huidige opstelling van het schuifsysteem niet voldoende zekerheid biedt. Om elk veiligheidsrisico uit te sluiten, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer beslist om de werken uit te stellen.

Asfalteringswerken uitgesteld

Het Agentschap Wegen en Verkeer had ook asfalteringswerken gepland op het kruispunt van de D. Eisenhouwerlaan met de Kennedylaan op het moment dat de R4 afgesloten zou zijn. Ook deze werken zijn uitgesteld.