Herstelling wegdek Steenweg op Hoogstraten (N124) in Merksplas

Vanaf morgenvroeg zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende herstellingswerken uitvoeren aan het wegdek van de Steenweg op Hoogstraten (N124) in Merksplas. Eerder deze week raakte het wegdek er ernstig beschadigd nadat een lijnbus volledig uitbrandde tussen de kruispunten met Esseheide en Lochtenberg. De Steenweg op Hoogstraten is tijdens de herstellingswerken gedeeltelijk afgesloten en het verkeer wordt beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. 

Herstelling wegdek

Ten gevolge van het incident met de lijnbus op dinsdag 9 mei is het wegdek van de Steenweg op Hoogstraten plaatselijk ernstig beschadigd. Het beschadigde stuk wegdek werd na de brand afgezet voor het verkeer. Momenteel wordt het verkeer er beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Vanaf morgenvroeg zal het Agentschap Wegen en Verkeer de schade herstellen, zodat de rijbaan zo snel mogelijk opnieuw volledig open kan. AWV zal van de gelegenheid gebruik maken om ook een nabijgelegen verzakking in het wegdek ineens mee aan te pakken.

Verkeer over 1 rijstrook

De herstellingswerken beginnen vrijdagochtend 12 mei en duren ten laatste tot zaterdagavond 13 mei. Als de werken vlot verlopen, kan de Steenweg op Hoogstraten mogelijk vrijdagavond al opnieuw opengesteld worden. Eerst wordt er gewerkt op de meest beschadigde rijstrook richting Merksplas, nadien op de rijstrook richting Hoogstraten. Het verkeer moet tijdens de werken beurtelings passeren over één rijstrook met behulp van tijdelijke verkeerslichten.