Herinrichting Tiense Vesten: Veldbornstraat vanaf 4 april afgesloten van Vesten

Vanaf woensdag 4 april sluit het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Veldbornstraat af van de Tiense Vesten. De aannemer van AWV  legt de riolering aan in de Veldbornstraat, meerbepaald in het stuk tussen de Waaibergstraat en de Tiense Vesten.  De komende weken zullen ook de Tiense Vesten zelf een aantal keer volledig afgesloten worden voor alle verkeer ter hoogte van de Veldbornstraat en van de Slachthuisstraat.

Omleiding

Tijdens deze werken (volgens huidige planning tot eind mei) zal het onmogelijk zijn om vanuit de Veldbornstraat de Vesten op te rijden of omgekeerd (vanop de Vesten de Velbornstraat inrijden).

Het verkeer wordt omgeleid via de de Gilainstraat (richting centrum) en via de Kapelstraat en de Kapucijnenstraat (richting E40/Sint-Truiden) voor het autoverkeer.    

Voetgangers zullen tijdens de werken aan de Veldbornstraat een doorgang hebben via het voetpad langs het Breugelhof en de apotheek. Dat voetpad is enkel via trappen bereikbaar, dus voetgangers met een beperkte mobiliteit die zich vanuit de Veldbornstraat naar de Vesten willen verplaatsen, zullen tijdelijk andere oplossingen moeten vinden.

Fietsers worden  omgeleid via de Ijzerstraat en de Generaal Guffenstraat.

De Lijn schaft tijdens de werken in de Veldbornstraat de haltes in de Gilainstraat en de  Waaibergstraat tijdelijk af. Busreizigers kunnen terecht aan de tijdelijke haltes langs de ventwegen van de Albertvest, aan de buitenkant tussen de Pollepelstraat en aan de ingang van de Carrefour.

Afsluiting Vesten

Eandis zal van vrijdag 6 (‘s avonds) t.e.m. zondag 8 april ter hoogte van de Slachthuisstraat elektriciteitskabels dwars over de Vesten plaatsen. De Bergévest zal tijdens deze ingreep volledig (in beide rijrichtingen) afgesloten worden. Eandis zal de nodige omleidingen voor het verkeer aanduiden. Tijdens dit weekend zal de Slachthuisstraat ook tijdelijk een eenrichtingsstraat  zijn: het verkeer zal enkel vanop de Vesten de Slachthuisstraat kunnen inrijden (niet omgekeerd).

Volgens de huidige planning zal de aannemer van AWV de Vesten ook volledig afsluiten ter hoogte van de Veldbornstraat tijdens de avond van vrijdag 13 april en de nacht van 13 op zaterdag 14 april. Deze datum is onder voorbehoud en kan nog wijzigen.

Herinrichting Sliksteenvest en Leopoldvest

De aannemer werkt ook verder aan de herinrichting van de Sliksteenvest en de Leopoldvest. Daar moet hij onder andere nog de kruispunten van de Generaal Guffenstraat en de Donystraat afwerken.

Project Tiense Vesten: Wegen en Verkeer vernieuwt van 2014 tot 2018 de Tiense Vesten (R27). Meer informatie over de werken vindt u op de www.wegenenverkeer.be/tiense-vesten.