Herinrichting Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal: start fase 2 op 11 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer vat op maandag 11 september de tweede fase van de werkzaamheden op de Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal aan. Die werken vinden plaats tussen het kruispunt met de Poelkveldstraat en dat met de Tombergstraat aan de kant richting Brussel. Het verkeer beschikt tijdens fase 2 over één rijstrook in elke rijrichting aan de kant waar normaal het verkeer richting Ninove rijdt.

Sinds de werken op de Ninoofsesteenweg (N8) op 18 april van start gingen, heeft Wegen en Verkeer de weg al heringericht tussen het kruispunt met de Poelkveldstraat en dat met de Tombergstraat en Tenzuivenestraat aan de kant waar normaal het verkeer richting Ninove rijdt (fase 1). De werken aan deze kant van de weg zijn klaar, waarop Wegen en Verkeer nu aan de overkant van start gaat. De werken van fase 2 duren volgens de huidige planning tot maart 2018.

Altijd één rijstrook beschikbaar in elke rijrichting

In fase 2 werkt Wegen en Verkeer tussen het kruispunt met de Poelkveldstraat en dat met de Tombergstraat aan de kant richting Brussel. Het verkeer blijft beschikken over één rijstrook in elke richting, maar verschuift nu van de rijstroken richting Brussel naar de rijstroken richting Ninove. Om de veiligheid tijdens de werken te garanderen, blijven tijdens de tweede fase enkele kruispunten met de Ninoofsesteenweg afgesloten voor het verkeer. Hierdoor moet het lokaal verkeer op bepaalde locaties een omleiding volgen.

Veiligere kruispunten

De Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal kent verschillende gevaarlijke kruispunten. Om de gewestweg veiliger en leefbaarder te maken, wordt de steenweg vernieuwd over een afstand van 2,5 km vanaf de Elbeek tot bijna aan het grondgebied van Ninove. Wegen en Verkeer legt vrijliggende fietspaden aan en richt verschillende kruispunten opnieuw in. Na de herinrichting beschikt het verkeer nog altijd over twee rijstroken in elke rijrichting. De werken worden eind 2018 beëindigd.

Project Roosdaal: Wegen en Verkeer vernieuwt van 2017 tot 2018 de Ninoofsesteenweg (N8) in Roosdaal. Meer informatie over de werken vindt u op de webpagina www.wegenenverkeer.be/roosdaal.