Herinrichting kruispunt Oude Wettersesteenweg (N465) met de N42 in Oosterzele

Op maandag 12 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken aan het kruispunt met de Oude Wettersesteenweg (N465) en de Wettersesteenweg (N42) in Oosterzele. Het betonnen wegdek wordt vernieuwd. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de N42 langs de werfzone over één rijstrook in elke richting. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. De werken duren tot 9 mei.

Wat doen we?

De aannemer werkt aan het kruispunt van de Oude Wettersesteenweg (N465) met de Wettersesteenweg (N42) in Oosterzele.  De gewapende betonplaat wordt er volledig uitgehaald en opnieuw gelegd. De herstellingswerken duren in totaal vijf weken. Daarna heeft het beton drie weken de tijd nodig om uit te harden. Tijdens die weken zal er geen activiteit zijn op de werf. De werken duren tot 9 mei. 

Hoe rijdt het verkeer?

Het verkeer op de N42 rijdt over een rijstrook in elke richting langs de werfzone. De aansluiting van de Houtemstraat met de N42 is afgesloten. Het verkeer naar Oosterzele of Landskouter wordt omgeleid via de Houtemstraat (N415). Voor de veiligheid volgen de fietsers een omleiding via Gijzenzelestraat en de grindweg naar de Wulgenstraat.  

Veilige werf

Voor de veiligheid is er een snelheidsbeperking van 50 km/u in de werfzone.