Herinrichting kruispunt N42 met N460 Geraardsbergen (Schendelbeke)

Op maandag 15 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Astridlaan (N42) met de Aalstsesteenweg (N460) in Schendelbeke (Geraardsbergen). Het asfalt wordt vernieuwd en er komen twee nieuwe, veilige oversteekplaatsen voor fietsers op de N42. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de N42 in beide richtingen over één rijstrook in plaats van twee.  Voor de veiligheid geldt er een snelheidsbeperking. De werken zullen ongeveer een maand duren. 

Wat doen we?

De aannemer werkt op het kruispunt van de Astridlaan (N42) met de Aalstsesteenweg (N460) in Schendelbeke. De oude fietsoversteekplaats op de N42 verdwijnt en er komen twee nieuwe fietsoversteekplaatsen met elk een opstelruimte. Fietsers zullen voortaan ook in twee keer kunnen oversteken op de steenweg. Ook het middeneiland wordt aangepast om het kruispunt overzichtelijker te maken. Op de N460 komt een nieuwe asfaltlaag tussen de N42 en de Dagmoedstraat. De werken starten op maandag 15 oktober en zullen een maand duren. 

Hoe rijdt het verkeer?

Het verkeer op de N42 krijgt één rijstrook in elke richting en wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten gedurende de eerste 14 dagen.Tijdens de volledige duur van de werken wordt de N460 afgesloten in beide richtingen ter hoogte van het kruispunt. Het verkeer dat van de N460 naar de N42 wil rijden richting Geraardsbergen rijdt om via het volgende kruispunt met de N8 en de N42. Het industriepark blijft bereikbaar. Fietsers kunnen tijdens de werken de werfzone passeren.

Alle info over deze werken is te vinden op www.wegenenverkeer.be/Geraardsbergen