Herinrichting kruispunt N303 Westrozebekestraat met de ’s Graventafelstraat/Grote Roeselarestraat in Zonnebeke

Indien de weersomstandigheden het toelaten, starten vanaf maandag 16 januari 2017 werken ter hoogte van het kruispunt N303 Westrozebekestraat met de ’s Graventafelstraat en de Grote Roeselarestraat in Passendale, een deelgemeente van Zonnebeke. Er worden snelheidsremmende ingrepen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen. 
 
Het is gevaarlijk oversteken ter hoogte van dit kruispunt aangezien vele voertuigen hoge snelheden halen. Om de verkeersveiligheid te verhogen zullen er ter hoogte van het kruispunt middengeleiders geplaatst worden op de N303. Tussen de middengeleiders worden er afslagstroken gemarkeerd richting de ’s Graventafelstraat en de Grote Roeselarestraat. Die gemeentewegen worden ter hoogte van de N303 ingesnoerd. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de maximum toegelaten snelheid van 70 km/u beter nageleefd wordt.  De enkelrichtingsfietspaden op de N303 krijgen ter hoogte van het kruispunt een rode slemlaag om meer de aandacht te vestigen op fietsers.
 
Er zijn in totaal 55 werkdagen voorzien.  Als de winter zich gedeisd houdt, zullen de werken tegen eind maart achter de rug zijn. Om de werken te kunnen uitvoeren moeten enkele bomen geveld worden. Nadien worden nieuwe bomen heraangeplant.
 
Tijdens de werken blijft het verkeer doorgang behouden met behulp van driekleurige werflichten.