Herinrichting aansluiting Vierarmenkruispunt met de Tervurenlaan (N3)

Vanaf 2  februari zal de aannemer starten met de herinrichting van de aansluiting van het Vierarmenkruispunt met de Tervurenlaan (N3). Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht dat op de drukke momenten de file aan het kruispunt langer wordt als normaal, wat hinder met zich kan meebrengen voor het verkeer dat de Vierarmentunnel (richting Zaventem) neemt.

De werken worden samen met de werken in fase 4 uitgevoerd. Zo zorgt de aannemer ervoor dat er na fase 5 geen bijkomende werken meer gedaan moeten worden.

Verkeerssituatie

De afslagstrook (rechtsaf) voor het verkeer dat komt van Waterloo en naar de Tervurenlaan wil rijden wordt afgesloten. Het verkeer dat via de Tervurenlaan richting Leuven wil rijden wordt op een nieuwe doorsteek door de middenberm gebracht. Hiertoe wordt de rechter rijstrook van het doorgaande verkeer richting Zaventem ingenomen.

In plaats van de huidige toestand waarbij er twee rijstroken zijn voor het verkeer dat rechtdoor rijdt, zal één rijstrook tijdens de werken geëlimineerd worden en de meest rechtse rijstrook wordt een gecombineerde rijstrook rechtdoor/rechtsaf.  

Fietsers

De fietsers komende van Overijse/Jezus Eik die naar Brussel en Leuven rijden door het Zoniënwoud zullen afgeleid worden naar de ingenomen rechtsafstrook van de R0. Onder de bestaande lichtenregeling van het Vierarmenkruispunt kunnen de fietsers veilig de R0 oversteken richting Brussel.