Herinnering: dit weekend sterke hinder op R1/E17 richting Gent ter hoogte van Kennedytunnel

Ook asfaltherstellingen op R2 richting Stabroek

Van vrijdagavond tot maandagochtend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende asfalteringswerken uit op de R1/E17 in Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel in de richting van Gent. Tijdens de werken zijn er afwisselend maar 1 of 2 rijstroken beschikbaar. AWV en het Vlaams Verkeerscentrum verwachten sterke hinder voor het verkeer en raden automobilisten aan om de omgeving zoveel mogelijk te mijden. Daarnaast wordt er dit weekend ook gewerkt op de R2 tussen de E34/N49 en de Beverentunnel. Het verkeer moet er richting Stabroek over 1 rijstrook.

Grote hinder op R1/E17 

Ter hoogte van de Kennedytunnel is het wegdek van de R1/E17 richting Gent in slechte staat en aan vernieuwing toe. Daarom zal AWV de asfaltlaag van het wegdek vernieuwen tussen de knooppunten Antwerpen-Zuid en Antwerpen-West. De werken beginnen op vrijdag 10 maart om 21.00 uur en zullen ten laatste op maandag 13 maart om 05.00 uur afgerond zijn. Overdag moet het verkeer er over 2 rijstroken, ’s avonds en ’s nachts wordt dat teruggebracht tot 1 rijstrook. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum verwachten sterke hinder en raden aan om de omgeving van de Kennedytunnel richting Gent te mijden.
 
Om de werken te kunnen uitvoeren, worden er ook enkele op- en afritten afgesloten. Aan het knooppunt Antwerpen-Zuid is de oprit naar de Kennedytunnel richting Gent dicht voor verkeer komende van het stadscentrum. Het verkeer wordt omgeleid via de Singel (R10) en kan aan het complex Berchem (5) de Ring oprijden richting Gent. Verkeer komende van de A12 wordt via de Bevrijdingstunnel omgeleid naar het complex van Borgerhout (3) om daar te keren richting Gent.
 
Op Linkeroever is de afrit naar de Blancefloerlaan afgesloten en is aan het knooppunt Antwerpen-West  de aansluiting van de E34 naar de E17 richting Gent afgesloten. Het verkeer komende van de E34 wordt door de Kennedytunnel richting Nederland gestuurd, om vervolgens aan het complex van Borgerhout (3) te keren richting Gent.

Asfaltherstellingen R2

Van vrijdagavond 10 maart (21.00u) tot en met zondagochtend 12 maart (05.00u) wordt er gewerkt op de R2 tussen het knooppunt met de E34/N49 en de Beverentunnel. Richting Stabroek is de rechterrijstrook ingenomen en moet het verkeer over de linkerrijstrook. Alle op- en afritten van het complex Waaslandhaven-Zuid (10) blijven tijdens de werken open.