Herent: Herinrichting Omleiding (N26) tussen Tildonksesteenweg en Mechelsesteenweg: fasewissel op 2 december

Op maandag 2 december gaan de werken op de Omleiding (N26) tussen de Tildonksesteenweg en de aansluiting met de Mechelsesteenweg een nieuwe fase in. Tussen middernacht en 6 uur ‘s ochtends zal de aannemer markeringen, bakens en signalisatie aanbrengen om de werfzone aan te duiden. Aansluitend wordt de signalisatie op het kruispunt van de Omleiding met de Tildonksesteenweg aangepast. Wegen en Verkeer verwacht extra hinder voor het verkeer tijdens de ochtendspits.

Fase 2: aanleg rotonde met voorsorteerstroken en heraanleg Omleiding

Vanaf maandag 2 december start Wegen en Verkeer met een volgende fase van de werken op de Omleiding (N26): de aanleg van een rotonde met voorsorteerstroken en de heraanleg van de Omleiding tussen de aan te leggen rotonde en de ‘oude’ Tildonksesteenweg. De zuidzijde van de rijweg zal over de volledige lengte tussen de Aldi en LooknLike als werfzone worden ingericht. Om doorgaand verkeer steeds over twee rijstroken te laten rijden, een in elke rijrichting, werd de rijweg aan de noordzijde van de Omleiding breder gemaakt. Het kruispunt van de Omleiding en de ‘oude’ Tildonksesteenweg blijft de volledige duur van de werken toegankelijk voor zowel auto- als fietsverkeer. Volgens de huidige planning duurt deze fase van de werken tot augustus 2020.

Fietsers via afgescheiden dubbelrichtingsfietspad aan noordzijde rijweg

Fietsers, in beide richtingen tussen Mechelen en Leuven, worden tijdens deze fase van de werken via een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad op de noordelijke zijde van de rijweg gestuurd. 

Werken in vier fasen

De herinrichtingswerken van de Omleiding (N26) tussen de ‘oude’ Tildonksesteenweg en de aansluiting met de Mechelsesteenweg worden in vier fases uitgevoerd. De eerste fase, de aanleg van de ‘nieuwe’ Tildonksesteenweg, werd ondertussen zo goed als afgerond. Nog tot augustus 2020 wordt er gewerkt aan de nieuwe rotonde en aan de heraanleg van de Omleiding. In een derde fase zal Wegen en Verkeer het kruispunt van de Omleiding met de ‘oude’ Tildonksesteenweg en de noordkant van de Omleiding afwerken. Tijdens een vierde en laatste fase wordt de ‘oude’ Tildonksesteenweg voorzien van een nieuwe toplaag asfalt. Volgens de huidige planning worden de werken in zijn geheel eind 2020 afgerond.