Heraanleg N46 in Oudenaarde start op 8 oktober

Op maandag 8 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de Nederenamestraat (N46) in Oudenaarde. De gewestweg tussen Boslos tot net voorbij de Wallestraat krijgt een nieuwe asfaltlaag. Ook de fietspaden worden vernieuwd. Het verkeer richting Zwalm blijft mogelijk tijdens de werken. Een deel van de werken gebeurt tijdens de autoluwere herfstvakantie. De werken zullen vier weken duren.  

Wat houden de werken in?

De Nederenamestraat (N46) tussen het kruispunt Boslos en de Wallestraat in Oudenaarde krijgt een nieuwe asfaltlaag. De rijweg en de fietspaden worden over een stuk van 2 km heraangelegd in asfalt. De aannemer vernieuwt ook de deksels van de riolering in het wegdek. Hij start met de werken op 8 oktober. Het einde van de heraanleg is voorzien op het eind van de herfstvakantie. 

Verkeerssituatie

De werken worden per weghelft uitgevoerd zodat het verkeer richting Zwalm steeds mogelijk blijft. Het verkeer richting N8 rijdt om via de N435 en de N60. Voor de veiligheid rijden de fietsers in beide richtingen om via de Robert de Preesterstraat, Ohiostraat, Voor Eine, Sint-Salvatorstraat en de Trekweg rechteroever. Er is een tijdelijke fietsoversteek gemaakt aan de aansluiting met de Trekweg rechteroever en aan de Oudstrijdersstraat.