Heraanleg N41 in Hamme: twee weken hinder op N41

Op maandag 11 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met asfaltwerken aan twee kruispunten met de N41.  Het verkeer op de N41 rijdt beurtelings over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Als het weer het toelaat worden aansluitend ook nog onderhoudswerken uitgevoerd op de N41. Alle werken zullen klaar zijn op maandag 25 juni voor de ochtendspits. Het doorgaand verkeer tussen Dendermonde en Sint-Niklaas vermijdt best zo veel mogelijk de N41.

Wat houden de werken in?

Vanaf 11 juni tot 24 juni worden er gedurende twee weken op verschillende locaties op de N41 in Hamme werken uitgevoerd. Er komt nieuw asfalt en er worden detectielussen in het wegdek ingeslepen aan het kruispunten met de Noordstraat en met Zwaarveld. Als het weer het toelaat, voert de aannemer aansluitend een weekend asfaltwerken uit op de N41 tussen het kruispunt van de Denstraat en de Neerstraat. Deze werken starten op zaterdag 23 juni en zijn klaar op maandag 25 juni voor de ochtendspits.

Hoe rijdt het verkeer?

Op de N41 blijft doorgaand verkeer in beide richtingen steeds mogelijk. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Dit gebeurt via beurtelings verkeer. De lokale omleidingen verlopen via de kruispunten met de Neerstraat en de Denstraat.

Er wordt aangeraden aan het doorgaand verkeer om de N41 zo veel mogelijk te vermijden.

  • Wie van Sint-Niklaas komt en naar Dendermonde moet, neemt best de E17 (richting Gent) en de afrit in Waasmunster en volgt N446 richting Dendermonde.
  • Het verkeer van Dendermonde naar Sint-Niklaas, rijdt best via de N446 naar de E17 (richting Antwerpen) en neemt de afrit in Sint-Niklaas

Meer informatie en plannen over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Hamme