Heraanleg E17: laatste fase voor bouwverlof start op 9 juli

Op dinsdag 9 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase in de heraanleg van de E17 tussen  Zwijnaarde en Destelbergen. De verkeerssituatie blijft grotendeels dezelfde. De oprit vanuit Gent-Centrum (B401) naar de E17 richting Antwerpen gaat terug open. Deze fase duurt tot en met vrijdag 18 juli. Daarna wordt even niet gewerkt. Op 5 augustus hervat de aannemer de werken en wordt de rijrichting Kortrijk aangepakt. De totale heraanleg van de E17 duurt tot eind augustus.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 9 juli

Verkeerssituatie
Voor het verkeer blijft de situatie grotendeels dezelfde. De oprit van flyover (B401) naar E17 richting Antwerpen is terug open. Vanaf 19 juli start het bouwverlof en gaat de E17 tijdelijk terug open voor het verkeer. Op maandag 5 augustus hervat de aannemer de werken en pakt hij de rijrichting Kortrijk aan. De totale heraanleg duurt tot eind augustus.

Blijf op de hoogte
Nog tot eind augustus zal er nog veel hinder zijn op de E17 in Zwijnaarde. Verschillende korte fasen volgen mekaar op en de verkeerssituatie wijzigt vaak. Het agentschap raadt de weggebruikers daarom aan om zich goed te infomeren op voorhand via www.wegenenverkeer.be/gent en extra alert te zijn voor de signalisatie voor en in de werfzone.  

Minder hinder

  • De aannemer werkt dag en nacht, in het weekend en tijdens de vakantie.
  • Er wordt gewerkt in veel verschillende en korte fasen.
  • Er wordt niet gewerkt tijdens de Gentse feesten (19 juli tot 28 juli).
  • Voor de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers wordt een snelheidsregime van 50km/u ingesteld.