Heraanleg complex De Pinte: nieuwe fase start op 12 augustus

Op maandag 12 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met een nieuwe fase van de werken aan het op- en afrittencomplex in De Pinte. De aannemer wisselt van kant. Alle verkeer blijft over één rijstrook op de N60 in beide richtingen rijden maar op de rijrichting Gent.  Verschillende op- en afritten gaan dicht. Een volledig afgewerkt op- en afrittencomplex met aangepaste N60 is voorzien eind 2019.  De werken hangen sterk af van het weer en van technische omstandigheden op de werf.
 

Wat houden de werken in?

Op 11 augustus rondt de aannemer de werken van de vorige fase af en wijzigt hij de signalisatie. Vanaf maandag 12 augustus start de nieuwe fase op waarbij de andere brughelft op de rijrichting Gent nu wordt aangepakt. Ook de werken aan de nieuwe rotonde aan de op- en afrit kant Gent en de aanleg van de nieuwe carpoolparking aan het kruispunt Den Beer gaan vooruit. Het einde van deze fase is voorzien half november 2019. Ook bij deze fasewissel wordt er nog veel hinder verwacht. 
 

Hoe rijdt het verkeer?

Verkeerssituatie vanaf 12 augustus tot november 2019

Verkeer op de N60:

Alle verkeer op N60 blijft één rijstrook in elke richting behouden nu op de rijrichting Gent.Verkeer zal in beide richtingen over de gedeeltelijk aangelegde rotonde rijden. 

De oprit van de N60 vanuit Gent naar de E17 richting Kortrijk gaat in deze fase dicht. De oprit van de N60 vanuit Gent naar Antwerpen blijft dicht.

  • Richting Kortrijk rijdt het verkeer verder via de N60, naar de N35 tot aan complex Deinze.
  • Richting Antwerpen rijdt men verder op de N60 en kan men keren aan de rotonde Begoniastraat, om vervolgens richting Gent de oprit E17 te nemen.

De oprit van de N60 vanuit Oudenaarde naar de E17 richting Kortrijk blijft dicht. Het verkeer rijdt om via de N60, naar de N35 tot aan het complex Deinze. Het verkeer op de N60 dat vanuit Oudenaarde naar de E17 richting Antwerpen wil, kan dit blijven doen.

Verkeer op de E17:

De beide afritten van de E17 vanuit Kortrijk zijn open, het verkeer kan afrijden richting Oudenaarde of richting Gent. 

De afritten van de E17 vanuit Antwerpen naar de N60 richting Oudenaarde en Gent blijven dicht. 

  • Het verkeer dat richting Oudenaarde wil, blijft op de E17 verder rijden om via complex Deinze, de N35 en de N60 om te rijden.
  • Richting Gent rijdt het verkeer al in Gent af via de R4 en verder via de N60. 

Voor de fietsers verandert er niets. Tussen Den Beer en rotonde van de Makro mogen er geen fietsers rijden langs de N60. Ze rijden in beide richtingen om via de Steenweg en de Grote Steenweg. 

Meer info en alle omleidingsplannen over de werken kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/Depinte

 

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'