Grondige renovatie voor brug Blarenberglaan over E19 in Mechelen

De brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord krijgt binnenkort een grondige renovatiebeurt. Zo wordt het wegdek vernieuwd en worden er fietspaden op de brug aangelegd. Daarnaast zijn ook andere delen van de brug aan vervanging toe. De werken beginnen op maandag 4 september 2017 en zullen ongeveer vier maanden duren. Tijdens deze periode is de brug volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. 

Brug zo goed als nieuw na renovatie

De brug van de Blarenberglaan over de E19 verbindt twee industriegebieden met elkaar: ‘Mechelen-Noord 1’ en ‘Mechelen-Noord 2’. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal de brug nu grondig renoveren zodat ook de komende jaren een vlotte en veilige verbinding tussen de twee industriezones gegarandeerd blijft. Voor fietsers zal het comfort op de brug aanzienlijk verbeteren: tot nu toe moeten zij gebruik maken van een smal strookje tussen de vangrails en de brugreling. Met de aanleg van nieuwe fietspaden in beide richtingen is dat weldra verleden tijd. Daarnaast komt er een nieuwe rijweg in asfalt, nieuwe boordstenen en nieuwe vangrails. Ook de oplegtoestellen van de brug, de elementen waar de brugliggers op rusten, worden volledig vervangen.

De werken beginnen op maandag 4 september en zullen ongeveer vier maanden duren. Tegen eind 2017 verwacht AWV klaar te zijn met de renovatie van de brug (onder voorbehoud van goede weersomstandigheden). Het verkeer op de E19 zal geen hinder ondervinden van de werken aan de brug. De aannemer zal de nodige veiligheidsmaatregelen treffen zodat er steeds veilig gewerkt kan worden en het verkeer op de E19 normale doorgang heeft.

Verkeersomleidingen

Tijdens de volledig duur van de werken is de brug afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer komende van de oostzijde (Mechelen-Noord 1) wordt omgeleid via de Antwerpsesteenweg (N1), de R6 en de Blarenberglaan. Verkeer komende van de westzijde (Mechelen-Noord 2) wordt omgeleid via de Blarenberglaan, de N16 en de R6. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding langs het Jaagpad van de Dijle.