Fly-over kruispunt R6/N1: opbouw brugconstructie vanaf 25 juli

De werken aan de R6, ter hoogte van de Antwerpsesteenweg (N1) liggen op schema. De noordelijke op- en afrit krijgen vorm. Vanaf donderdag 25 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de opbouw van de brugconstructie over de Antwerpsesteenweg. Tijdens de bouw van de nieuwe brug, die naar verwachting tot volgende voorjaar duurt, blijven alle rijbewegingen op de R6 en N1 Antwerpsesteenweg wel mogelijk via een systeem met keerlussen, zoals dat eerder ook gebeurde bij de bouw van de fly-over aan de Liersesteenweg.

 

 

Fietsers en autobestuurders rijden om werfzone heen
De nieuwe brug komt over het huidige kruispunt te liggen. Tijdens de opbouw van de fly-over, vanaf 25 juli, is het kruispunt daarom niet meer beschikbaar. Het verkeer op de R6 schuift naar de aanzet van de nieuwe op- en afritten en kan zo over twee (versmalde) rijstroken in beide richtingen blijven rijden. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Dankzij terugkeerlussen blijven alle rijbewegingen wel mogelijk.

 

  • Verkeer op de R6 kan ter hoogte van het oude kruispunt enkel rechtdoor rijden of rechts afslaan. Om linksaf te slaan, rij je eerst de werken voorbij en keer je terug via een keerlus op de R6.
  • De Antwerpsesteenweg is ter hoogte van het kruispunt onderbroken. Er ontstaan twee nieuwe T-kruispunten. Alle verkeer rijdt hier verplicht rechts de R6 op. Via de keerlus kan je terugdraaien als je verder wilt rijden op de Antwerpsesteenweg of de R6 in de andere richting moet hebben.

  • Voetgangers en fietsers volgen een veilige route om de bouwput heen. Wanneer de stoep en het fietspad op de Antwerpsesteenweg niet beschikbaar zijn, kunnen fietsers via woonwijk Otterbeek omrijden.

 

Werken op- en afritten en fietstunnel gaan verder
Naast de opbouw van de brug vanaf donderdag 25 juli, gaan ook de werken aan de noordelijke afrit en de fietstunnel onder de R6 verder. Vanaf 5 augustus voert AWV tegelijk ook riolerings- en wegenwerken uit op de Antwerpsesteenweg. Op de Antwerpsesteenweg blijft steeds verkeer in beide richtingen mogelijk.

 

Info Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.