Einde 1ste fase structureel onderhoud E40/A18 vak Jabbeke-Gistel in de rijrichting Frankrijk

Eind deze week wordt de werf afgerond. Het verwijderen van de tijdelijke signalisatie zal gedurende 2 dagen (vrijdag en zaterdag) het verkeer extra hinderen.

Vrijdag 14 juni:

Vanaf 17 u worden in de rijrichting van Frankrijk de doorsteken dicht gemaakt en in de oorspronkelijke staat hersteld. 
Het verkeer zal op het huidig aantal rijstroken kunnen blijven rijden (en zelfs plaatselijk op een rijstrook meer op het definitieve nieuwe werk). Er zal wel wat meer beweging zijn ter hoogte van de doorsteken. De capaciteit blijft dezelfde als in de huidige werfsituatie.
Vanaf 20 u wordt in de rijrichting Brussel (tot zaterdagavond) alle signalisatie weggenomen (wegnemen tijdelijke stootbanden, verwijderen tijdelijke markeringen, vegen onder tijdelijke stootbanden).
Het verkeer zal van 2 naar 1 rijstrook gebracht worden, waardoor de capaciteit halveert. 

Zaterdag 15 juni:

Er wordt verder gewerkt aan het wegnemen van alle signalisatie (wegnemen tijdelijke stootbanden, verwijderen tijdelijke markeringen, vegen onder tijdelijke stootbanden).
Ook nu zal het verkeer van 2 naar 1 rijstrook gebracht worden, waardoor de capaciteit halveert. 

Verder worden in de loop van de dag (in de rijrichting Frankrijk) de tijdelijke stootbanden ter hoogte van de oprit Jabbeke weggenomen.
De oprit Jabbeke wordt tijdelijk afgesloten. Het verkeer komende van Brussel zal gebruik kunnen maken van 2 van de 3 rijstroken.

Zondag 16 juni:

Geen verkeershinder meer.

De 2e fase van de werken (vanaf de parking van Westkerke tot voor de afrit van Gistel) zal uitgevoerd worden vanaf september 2019. De verkeershinder zal normaal gezien kleiner zijn. De parking Westkerke zal gedurende deze werken afgesloten zijn.
Hierover zal in de loop van augustus verder gecommuniceerd worden.