E314 Genk geluidsschermen: werken vanaf autosnelweg afgerond

Werken vanaf de snelweg dit weekend afgerond

Sinds begin augustus plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer geluidsschermen langs de E314 in Genk over een afstand van 2,5km. De versmalde rijstroken ter hoogte van de werfzone zullen dit weekend verdwijnen. Het verkeer kan dan terug normaal over de autosnelweg passeren in de richting van Nederland. Vanaf volgende week wordt er enkel nog ‘achter de schermen’ gewerkt, vanaf de aanliggende gemeentewegen. Tegen het jaareinde moeten deze werken klaar zijn. 

De werken aan de geluidsschermen langs de E314 in Genk gaan goed vooruit. Sinds begin augustus plaatst de aannemer betonnen geluidsschermen aan de zuidkant van de snelweg in de rijrichting van Nederland, van iets voor de Laatgoedstraat tot aan de afrit 32 Genk-Oost. 
 

Werken vanaf de snelweg afgerond, opnieuw gewoon verkeer mogelijk

Zonder onvoorziene omstandigheden zullen de werken aan de geluidsschermen, vanaf de pechstrook op de snelweg tussen de Laatgoedstraat en de Mispadstraat, op vrijdag 12 oktober volledig zijn afgerond. De aannemer verwijdert dan ook de veiligheidsboordstenen en de tijdelijke wegmarkeringen op de E314. Vanaf vrijdag in de late namiddag zal verkeer op de snelweg richting Nederland opnieuw over beide rijstroken kunnen rijden. Nog tot eind oktober wordt in dezelfde werfzone vanaf de gemeentewegen gewerkt. 

Vanaf eind oktober opstart werken in derde en laatste zone

Vanaf eind oktober kunnen ook de werken in de laatste zone  aanvatten, vanaf de Mispadstraat tot aan afrit 32 Genk-Oost. Ook hier werkt de aannemer vanaf de gemeentewegen, meer bepaald de Voskenslaan en de Timkensbergstraat. Om de werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren, zullen beide straten worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners behouden steeds toegang. 

Meer info over dit project vindt u op www.wegenenverkeer.be/geluidsschermengenk2018