Denderbrug in Ninove open voor verkeer op zaterdag 23 november

Vanaf zaterdag 23 november rijdt het verkeer over de Denderbrug (N28) in Ninove terug over twee rijstroken in elke richting. Sinds maart werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan een grondige opknapbeurt van de brug.  De bovenzijde van de brug is klaar en open voor alle verkeer.  Aan de onderzijde wordt nog gewerkt tot eind 2019. Dit jaar zijn in totaal 10 bruggen in Oost-Vlaanderen grondig gerenoveerd.

 

Laatste afwerkingen
In de nacht van vrijdag 22 november op zaterdag 23 november neemt de aannemer alle signalisatie weg.  Op zaterdag 23 november vanaf 5u 's ochtends gaat de brug volledig open voor het verkeer. In de week van 25 november wordt de middenberm nog dichtgemaakt. Dit gebeurt 's nachts tussen 21u en 6u en hiervoor neemt de aannemer beide linkerrijstroken in. Deze werken duren één week. Daarna zijn alle werken aan de bovenzijde van de brug klaar.

Totale renovatie Denderbrug

© AWV

Sinds maart werkt het agentschap aan de brug in de Koning Boudewijnlaan (N28) over de Dender in Ninove. De bovenkant van de brug kreeg een volledige nieuwe waterdichting en een nieuw wegdek in asfalt. Ook de brugdekvoegen, de brugranden en de brugleuningen zijn vernieuwd. Aan de onderzijde van de brug brengt de aannemer nog een beschermende coating aan. Dit is zonder hinder voor het verkeer op de gewestweg. Deze werken aan de onderzijde zijn klaar eind dit jaar.

Investeren in onderhoud bruggen
Dit jaar investeerde het agentschap in het onderhoud van 10 bruggen in Oost-Vlaanderen. In 2019 zijn drie bruggen over de E40 in Aalst, een brug over de E17 in Afsnee, twee bruggen over de E40 Nevele en nog één brug over de R4 in Oostakker aangepakt. Ook de brug over de E17 aan het complex De Pinte is volledig gesaneerd. Momenteel is de aannemer ook nog aan het werk aan de fly-over (B401) in Gent en aan de brug in de E34/N49 over het afleidingskanaal van de Leie in Balgerhoeke.