Brusselsesteenweg (N202) in Grimbergen: geen werken van 23/12 tot 9/1

Het Agentschap Wegen en Verkeer en haar aannemer werken niet in de Brusselsesteenweg (N202) in Grimbergen van 23 december tot en met 9 januari. Op 10 januari worden de werkzaamheden hervat. In het voorjaar van 2017 staan de afwerking van de riolering ter hoogte van de Maalbeek en het opbouwen van de weg in de verschillende delen van de Brusselsesteenweg centraal. 

De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202) en Wolvertemsesteenweg (N211) wordt uitgevoerd in verschillende fasen. Op dit moment werkt Wegen en Verkeer in de Brusselsesteenweg (N202) op diverse locaties.

Klinkerwerken bijna beëindigd tussen Wolvertemsesteenweg (N211) en Maalbeek

In fase 1 van de Brusselsesteenweg (N202) werkt Wegen en Verkeer tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg en dat met de Lagesteenweg. Vanaf de Wolvertemsesteenweg (N211) tot aan de Maalbeek beklinkerde de aannemer in december de voetpaden en de parkeervakken. Die werken zijn klaar met uitzondering van een klein deel ter hoogte van de Van Akenstraat. De aannemer werkt dit deel in januari af, waarna in het voorjaar van 2017 de rijweg volledig kan worden gefinaliseerd.

Maalbeek terug op haar plaats in januari

In de zone tussen de Maalbeek en de Lagesteenweg werden de greppels, boordstenen, fundering en onderlaag in asfalt aangebracht. Ter hoogte van de Maalbeek wordt er verder gewerkt aan de riolering. In januari 2017 verwijdert de aannemer de omleiding van de Maalbeek. Dit kan enkel gebeuren wanneer het beton van de duiker tegen dan voldoende is uitgehard. In februari legt de aannemer nog een laatste stuk van de riolering aan. Ten vroegste eind maart kan de aannemer starten met de wegopbouw boven de koker.

Nutswerken tussen Speelbroek en Lagesteenweg

In januari 2017 rondt Eandis de nutswerken af tussen tussen het kruispunt met de Lagesteenweg (exclusief kruispunt) en dat met Speelbroek (inclusief kruispunt).

Verkeerssituatie blijft behouden

Het verkeer kan in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan en de Wolvertemsesteenweg (N211). Fietsers kunnen in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan, Merodestraat, Brusselsesteenweg, Lagesteenweg en Beiaardlaan. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden om gebruik te maken van de A12 en de ring rond Brussel (R0).

Project Grimbergen: Wegen en Verkeer vernieuwt van 2016 tot 2018 de Brusselsesteenweg (N202) en de Wolvertemsesteenweg (N211) in Grimbergen. Meer informatie over de werken vindt u op de webpagina www.wegenenverkeer.be/grimbergen.