Brug Blarenberglaan in Mechelen vanaf 9 december terug open

De grondige renovatiewerken aan de brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord zijn bijna afgerond. De doelstelling van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de brug voor het einde van het jaar opnieuw open te stellen, zal vlot gehaald worden. Vanaf zaterdag 9 december kan het verkeer tussen de bedrijvenzones Mechelen-Noord 1 en 2 opnieuw gebruik maken van de Blarenberglaan en hoeft er niet langer omgereden te worden. 

Brug eind volgende week open

De aannemer is sinds deze week volop bezig met de laatste afwerkingen aan de vernieuwde brug van de Blarenberglaan over de E19. Vandaag worden de fietspaden op de brug geasfalteerd. Aan de onderkant van de brug gebeuren er nog afwerkingen en langs de weg worden nog vangrails geplaatst. Ook de wegmarkeringen worden nog aangebracht. Op vrijdag 8 december worden de nieuwe leuningen van de brug geplaatst en in de nacht van vrijdag op zaterdag worden vervolgens de tijdelijke leuningen weggehaald. Vanaf zaterdag 9 december zijn de werken afgerond en wordt de brug opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Fietspadafscheiding op brug volgt later

Op de brug zelf voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer nog een afschermende constructie tussen het fietspad en de rijweg. Een metalen constructie zal het fietspad afschermen van het gemotoriseerd verkeer. Het plaatsen van de fietspadafscheiding zal in een weekend gebeuren. In afwachting van de definitieve constructie, zullen tijdelijke bakens het fietspad afschermen van de rijweg. 

Veilige en comfortabele fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op 4 september met een grondige renovatie van de brug die de bedrijvenzones Mechelen-Noord 1 en 2 met elkaar verbindt. De grootste verbetering is weggelegd voor fietsers: zij beschikken voortaan over veilige en comfortabele fietspaden in beide richtingen. Daarnaast werd zowat de volledige bovenbouw van de brug onder handen genomen. Daarbij werd een nieuw wegdek aangelegd en werden nieuwe boordstenen en vangrails geplaatst. Ook de oplegtoestellen van de brug, de elementen waar de brugliggers op rusten, werden volledig vervangen.