Brug Bethovenstraat over E19 in Brecht vier dagen afgesloten

Van maandag 19 tot en met donderdag 22 februari wordt de brug van de Bethovenstraat (N133) over de E19 in Brecht volledig afgesloten. Langs de kant van Brecht wordt dan een brugvoeg vernieuwd. Het verkeer volgt tijdens de afsluiting een korte omleiding langs de ovonde van de Papbosstraat (N115b). Omdat deze werken zeer weersgevoelig zijn, zal pas enkele dagen voor de start beslist worden of de werken effectief kunnen doorgaan.

Vernieuwing brugvoeg

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. De werken aan de brugvoeg van de Bethovenstraat zullen vier dagen duren. Omdat het nieuwe materiaal in de voeg tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Vier dagen beperkte hinder

Tijdens de werken aan de brugvoeg, van maandag 19 tot en met donderdag 22 februari, is de brug van de Bethovenstraat afgesloten in beide richtingen. Het gemotoriseerd verkeer volgt plaatselijk een korte omleiding via de Papbosstraat (N115b), de ovonde over de E19 en de Ringlaan. Voor fietsers blijft er steeds doorgang mogelijk.

Weersgevoelig

Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet plaatsvinden. Daarnaast is ook een temperatuur van minstens 5° C vereist. Daarom zal pas enkele dagen voor de start beslist worden of de werken effectief kunnen doorgaan.