AWV vernieuwt fietspad langs Sint-Jobsesteenweg (N117) in Brasschaat

Vanaf 9 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Sint-Jobsesteenweg (N117) in Brasschaat. Tussen de rotonde met de Brechtsebaan (Lego-blokken) en Mikhof wordt het fietspad langs beide zijden van de weg vernieuwd. De werken zullen drie weken duren. Tijdens deze periode geldt er eenrichtingsverkeer op de Sint-Jobsesteenweg richting Sint-Job-in-'t-Goor. Verkeer richting Brasschaat (Maria-Ter-Heide) volgt een omleiding.
 

Veiliger en comfortabeler fietsen

Het betonnen fietspad op de Sint-Jobsesteenweg tussen de rotonde met de Brechtsebaan en de Ruiterijschool en de zijstraat Mikhof wordt aan beide zijden van de weg vervangen door een fietspad in asfalt. De nieuwe fietspaden worden waar mogelijk ook iets verbreed tot 1,75m. Dat moet het fietsen veiliger en comfortabeler maken langs de N117.
 

Werken in twee fasen

Om de hinder te beperken zal de aannemer een deel van de werken in de autoluwere paasvakantie uitvoeren. De werken starten op maandag 9 april en duren drie weken. Tijdens die periode wordt er in twee opeenvolgende fases gewerkt, waarbij per fase het fietspad aan één zijde van de weg wordt aangepakt. Zo blijft doorgang van het verkeer steeds mogelijk. In fase 1 wordt er gewerkt langs de kant richting Brasschaat, in fase 2 langs de kant richting Sint-Job-in-'t-Goor. Elke fase zal ongeveer anderhalve week duren.
 

Eenrichtingsverkeer op Sint-Jobsesteenweg

Tijdens beide fases geldt er eenrichtingsverkeer op de Sint-Jobsesteenweg (N117) richting Sint-Job-in-'t-Goor. Verkeer in de richting van Brasschaat wordt omgeleid via de Schotensteenweg (N115), de Kapelstraat en de Brasschaatbaan/Brechtsebaan. Om sluipverkeer op de Miksebaan te vermijden, zal deze straat tijdens de werken enkelrichting worden vanaf de Kerkendreef tot de Sint-Jobsesteenweg (N117). Vanaf de Sint-Jobsesteenweg (N117) zal het dus tijdelijk niet toegelaten zijn de Miksebaan in te rijden.
Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken steeds veilig passeren. Het fietspad aan de zijde waar niet gewerkt wordt, wordt tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad. De bussen van De Lijn volgen een omleiding tijdens de werken.
Verkeer op de E19 met bestemming Maria-Ter-heide zal omgeleid worden via de afrit Kleine Bareel (komende van Antwerpen) of via de afrit Brecht (komende van Nederland).

Meer info

De meest actuele informatie en aanvullend kaartmateriaal is steeds beschikbaar via www.wegenenverkeer.be/brasschaat.