Asfaltwerken aan kruispunt N70 met Bosdreef in Lochristi

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 17 juni met het vervangen van de klinkerverharding door asfalt op Dorp-Oost (N70) in Lochristi. De Bosdreef wordt voor één week afgesloten van Dorp-Oost (N70). Autoverkeer kan niet van de N70 naar de Bosdreef en volgt een omleiding. De werken duren één week en moeten klaar zijn voor het weekend. De planning hangt sterk af van de weersomstandigheden. 

Wat houden de werken in?

In de Bosdreef aan het kruispunt met de N70 (Dorp-Oost) is de klinkerverharding verzakt. Voor de veiligheid vervangt de aannemer de klinkers door asfalt. Dat is beter bestand tegen verzakking en zorgt voor meer rijcomfort voor alle weggebruikers. Voor de veiligheid van de wegarbeiders en voor een efficiënte uitvoering van de werken wordt het kruispunt volledig afgesloten. De aannemer start met de werken op maandag 17 juni vanaf 9u en de werken zullen klaar zijn op vrijdag 21 juni in de avond. Voor het weekend zal alles terug open gaan.

 

Verkeerssituatie tijdens de werken

Het verkeer op de N70 behoudt zijn rijstrook in elke richting. Het autoverkeer dat van de N70 (Dorp-Oost) komt, kan niet één week de Bosdreef niet inrijden. Er geldt een omleiding via Pauwstraat, Poelinkstraat, Ledebeekweg en Ommegangstraat. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding.