Afritten R4 in Destelbergen afgesloten door werken E17

In de nacht van donderdag 17 augustus op vrijdag 18 augustus vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een hoogspanningscabine langs de afrit van de E17 richting Antwerpen in Destelbergen. De afrit gaat één nacht dicht. Van vrijdagavond 18 tot maandagochtend 21 augustus vindt de laatste fase van de onderhoudswerken op de E17 plaats. De aannemer herstelt de rechterrijstrook van de E17 tussen Beervelde en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. De afrit van de E17 richting Gent naar de R4 gaat dicht. Door de werken 's nachts en in het weekend uit te voeren, beperkt AWV de hinder voor het verkeer.

Nieuwe hoogspanningscabine langs afrit E17: 
nacht 17-18 augustus

De hoogspanningscabine langs de afrit van de E17 naar Antwerpen in Destelbergen is aan vervanging toe. De voedingskast voorziet een deel van de wegverlichting op de E17 van elektriciteit. Met een grote kraan wordt de betonnen kast opgetild en op de juiste plaats gezet. Daarna sluit Eandis de hoogspanningscabine aan.

De afrit naar de R4 van de E17 richting Antwerpen gaat dicht op donderdagavond 17 augustus van 22u tot vrijdagochtend 18 augustus om 5u. Het verkeer dat de E17 wil afrijden naar de R4 (knooppunt Destelbergen) moet verder doorrijden naar Beervelde, keren naar de E17 richting Gent en in Destelbergen afrijden naar de R4.

Laatste fase werken E17: weekend 18 augustus

De rechterrijstrook krijgt een opknapbeurt van net voorbij het op- en afrittencomplex in Beervelde tot de verkeerswisselaar in Destelbergen. Eerder kregen ook de zones tussen Waasmunster en Lokeren én Lokeren en Beervelde een nieuwe rechterrijstrook, samen goed voor 10 km nieuw wegdek.

De werken starten op vrijdagavond 18/8 om 22u en moeten maandagmorgen 21/8 voor de ochtendspits afgerond zijn. Verkeer op de E17 heeft twee versmalde rijstroken. De afrit van de E17 richting Gent naar de R4 gaat dicht. Er geldt een omleiding via de af- en oprit in Gentbrugge. 

Minder hinder

Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer ' s nachts en in het weekend. De uitvoeringstermijn is uiterst kort.