Aanpassingswerken aansluiting Tervurenlaan (N3) op vierarmenkruispunt

Op 11 juni zal Wegen en Verkeer de aansluiting van de Tervurenlaan (N3) op het vierarmenkruispunt aanpassen. Het verkeer op de N3 dat richting Brussel rijdt en ter hoogte van het vierarmenkruispunt tot hiertoe door de middenberm werd gestuurd, zal tijdens de werken aansluiten op de R0 via de zuidkant Tervurenlaan. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht aanzienlijke verkeershinder. De werken zullen afgerond zijn tegen het bouwverlof.
 

Verkeer richting Brussel over zuidkant Tervurenlaan

Het verkeer op de N3 richting Brussel zal tijdens de werken over de zuidkant van de Tervurenlaan rijden. Eens op het Vierarmenkruispunt wordt het verkeer verplicht naar rechts gestuurd. Aan de volgende verkeerslichten zal het mogelijk zijn de weg verder te zetten richting Waterloo (180° draaien) , Brussel (linksaf) of Zaventem (rechtdoor). Het vrachtverkeer dat richting Waterloo wil rijden moet draaien aan het kruispunt met de Baron d'Huartlaan. 

Herinrichting Tervurenlaan (N3)

De werken maken deel uit van de volledige herinrichting van de Tervurenlaan (N3) tussen de rotonde ‘Jazzfontein’ en het vierarmenkruispunt. Dit project is een tweede cruciale investering in vlotter en veiliger verkeer op de as Leuven-Brussel die meer pendelaars tussen Vlaanderen en Brussel op de fiets moet krijgen. Om de hinder te beperken werkt het Agentschap Wegen en Verkeer in verschillende fases. Eerder kreeg de N3 vrijliggende fietspaden over een afstand van 2,5 km. Ook enkele kruispunten werden veiliger gemaakt en de doorstroming van het verkeer werd verbeterd. 

Werken aansluiting N3 op vierarmenkruispunt (fase 5bis)

 

Verkeer tijdens de aansluiting van de N3 op het vierarmenkruispunt
 

Voor meer informatie over het project, zie https://wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-tervurenlaan-n3-tervuren