Aanpassingswerken aan tramhalte langs Groenendaallaan (N129) in Merksem

In augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met De Lijn werken uit aan de tramhalte ‘Merksem Bredabaan’ op de Groenendaallaan (N129) in Merksem. De perrons van de tramhalte worden er verlengd. Tijdens de werken, die vier weken zullen duren, wordt de tramhalte tijdelijk niet bediend.

Verlenging tramperrons 
Op de Groenendaallaan worden de perrons van de tramhalte tussen de Gildestraat en de Bredabaan, halte ‘Merksem Bredabaan’, aangepast. De perrons worden langer gemaakt om ze beter geschikt te maken voor langere tramtypes zoals de Albatrostram of de dubbele, gekoppelde Hermelijntram. De perrons zullen verdubbelen in lengte en 60 meter lang worden om het comfort voor de tramreiziger te verbeteren.
 
Tramhalte buiten dienst in augustus
De werken beginnen op 5 augustus en duren tot en met 31 augustus 2019. Tijdens deze periode wordt de tramhalte ‘Merksem Bredabaan’ niet bediend om de veiligheid van de reizigers te garanderen. De tram op- en afstappen kan dan enkel bij de naburige tramhaltes (Gasthuishoeve en Lambrechtshoeken).

Op de Groenendaallaan worden langs de kant van de werken de twee linkse afslagstroken ingenomen. De aannemer heeft die ruimte nodig om veilig met een kraan te kunnen werken aan het perron. Aan de kruispunten van de Groenendaallaan blijven alle bewegingen wel steeds mogelijk. Links afslaand verkeer zal kort voor de lichten nog kunnen voorsorteren.


 

Info Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.