Aanpassing wegmarkeringen op E40 in Kraainem zorgen voor vlotter en veiliger verkeer

Wegen en Verkeer past maandag 16 oktober de markeringen aan de E40 in Kraainem aan.  Aan de verbinding van de E40 Brussel-Leuven met de buitenring veranderen enkele markeringen. Het verkeer kan er dan veiliger en vlotter rijden. Minister van Mobiliteit en Openbare Ben Weyts kondigde vorig jaar al enkele aanpassingen van de wegmarkeringen op de drukke knooppunten van de Ring rond Brussel (R0) aan. Toen werden de markeringen aan de A201 (tussen de Ring rond Brussel en de luchthaven van Zaventem) aangepast. In juni 2017 werden de markeringen op de E40 vanuit Leuven richting Ring rond Brussel aangepast.  Er volgen nog zes andere locaties.

Om de markeringswerken uit te voeren wordt maandag en dinsdag af en toe een rijstrook ingenomen buiten de spitsuren.

Aangepaste markeringen zorgen voor minder weefbewegingen

Het verkeer dat vanuit Brussel op de E40 richting Luik/Leuven op de uiterst linkse rijstrook rijdt (bijv. om zich naar Leuven te verplaatsen), zal niet meer rechts moeten invoegen. De uiterst linkse rijstrook zal voortaan verder doorlopen. Ook het verkeer dat op de rechterrijstrook rijdt krijgt beter de kans om in te voegen.Dit zal minder weefbewegingen en vlotter en veiliger verkeer tot gevolg hebben.     

Weyts: “Alle rijvakken optimaal gebruiken”

Met kleine ingrepen kan gezorgd worden voor vlotter verkeer op de drukste punten. Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts: “Door de bestaande wegbreedte opnieuw in te delen naar gebruik, zorg ik ervoor dat alle rijvakken optimaal gebruikt worden. Men doet soms meewarig over zogenaamde ‘verfpotmaatregelen’. Maar in de praktijk zorgen deze kleine, slimme investeringen voor een vlotter en veilig verkeer.”

‘Quick Wins’ op negen locaties

De Vlaamse pendelaars die dagelijks de E40, de A12 en de E19 nemen, weten dat de knooppunten waar die snelwegen samenkomen met de Ring rond Brussel (R0) vaak echte flessenhalzen zijn. Nu de verkeersdoorstroming op enkele van die knooppunten grondig onder de loep genomen werd, is het tijd voor enkele gerichte acties. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts: “Naast de grote investeringen zoals de aanleg van spitsstroken op de meest filegevoelige assen en de herinrichting van de Ring rond Brussel, grootschalige projecten die veel voorbereiding vergen, wil ik ook de kortere termijn en de verzuchtingen van de pendelaar die vandaag staat aan te schuiven niet vergeten. De komende maanden laat ik daarom op enkele filegevoelige knooppunten zogenaamde “quick wins” uitvoeren: relatief kleine ingrepen die grote verbeteringen voor de doorstroming”

Nummer 6 en 7 zijn reeds uitgevoerd. Maandag wordt nummer 8 uitgevoerd.

Naast de ingreep aan de E40 in Kraainem worden er de komende maanden nog zes locaties aangepast. Meer info daarover op www.werkenaandering.be/quick-wins.