Aanleg uitstulpende bushaltes “Dorp” langsheen N396 Nieuwpoortsesteenweg te Oostduinkerke (Koksijde).

Vanaf maandag 11 februari 2019 worden er, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, uitstulpende bushaltes aangelegd op de N396 Nieuwpoortsesteenweg te Oostduinkerke. Voor de werken zijn 25 werkdagen voorzien.

   

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de vervoersmaatschappij “De Lijn” investeren in een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer in Koksijde.
 
In het kader daarvan worden de bushaltes “Dorp” op de Nieuwpoortsesteenweg vernieuwd en omgevormd naar uitstulpende busperrons.
Deze nieuwe busperrons geeft de bussen van “De Lijn” de mogelijkheid om halt te houden op de rijweg zodat achteropkomend verkeer de bus niet kan voorbij rijden. Het resultaat is tijdswinst voor De Lijn en een stiptere dienstverlening voor de reizigers. De verhoogde busperrons bieden tevens meer gebruikscomfort naar minder-valide reizigers.
 
De locatie van de nieuwe busperrons werd gekozen door “De Lijn” op basis van verschillende criteria (aan/afwezigheid van inritten, garages, ...) en in samenspraak met de gemeente Koksijde en het Agentschap Wegen en Verkeer.
 
De timing van de werken ziet er als volgt uit:
 
Startdatum is voorzien op maandag 11 februari 2019 en er zijn voor de werken 25 werkdagen voorzien, Deze timing is afhankelijk van weers- en onvoorziene omstandigheden.
Voor de aanleg van de busperrons op zich wordt er gewerkt met driekleurige werflichten, waarbij doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk blijft, met beperkte hinder.
Vanaf maandag 04 maart wordt de Nieuwpoortsesteenweg in beide richtingen, inclusief het kruispunt met de Schoolstraat, volledig afgesloten voor doorgaand verkeer voor het aanbrengen van de bovenbouw op de rijweg zelf.
De omleiding in beide richtingen loopt over de N39 Veurnekeiweg tussen Nieuwpoort en Oostduinkerke.