1 week onderhoudswerken op R4 / Drongensesteenweg in Gent

Op maandag 6 november gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de op- en afritten van de R4 van en naar de Drongensesteenweg (N466) in Gent. Het wegdek en de fietspaden van de op- en afrit krijgen een opknapbeurt. Tegelijkertijd neemt het agentschap maatregelen om het verkeer vlotter te laten rijden. Door de werken in verschillende fasen uit te voeren, kan de oprit van Gent naar de R4 zo lang mogelijk open blijven. Bij goed weer moeten de werken in één week klaar zijn.

Onderhoudswerken op R4/N466 vanaf 6 november

Wat houden de werken in?

De aannemer vernieuwt het wegdek en het fietspad aan de op- en afritten van de R4 naar de Drongensesteenweg (N466). Het asfalt wordt volledig vernieuwd. De werken zullen normaal gezien één week duren, maar zijn weersafhankelijk. Na de werken wijzigt de verkeerssituatie. De middenberm op de N466 gaat definitief dicht waardoor het verkeer dat van Gent komt de afrit van de R4-Buitenring moet nemen om naar de Blaarmeersen te rijden. Ook zal het verkeer dat van de R4 naar de Drongensesteenweg (N466) wil rijden, na de werken voorrang krijgen. Dit zou de vlotheid op en naar de R4 moeten verbeteren.

Hoe rijdt het verkeer?

Het auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de Deinsesteenweg (N466), Mariakerksesteenweg, Beekstraat, R4-Binnenring of via Flanders Expo (B402). Fietsers kunnen de Drongensesteenweg (N466) niet bereiken en kunnen vanuit Gent de oprit naar Zelzate niet nemen. Ze worden omgeleid via de R4-Buitenring. Het blijft wel mogelijk om als fietser langs de R4-Binnenring de werf te passeren met de fiets aan de hand. De fietsers langs de Drongensesteenweg (N466) ondervinden geen hinder.

Minder hinder

AWV werkt in twee fasen om de hinder zo klein als mogelijk te houden en de oprit vanuit Gent naar de R4 zo lang mogelijk open te houden. De uitvoeringstermijn is bovendien uiterst kort. De werken zijn ook afgestemd op de werken in de Westerlaan in opdracht van de stad Gent.

Meer info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/Gent