Vanaf 29 mei hinder in Antwerpse haven wegens dringende herstelling wegdek R2

Verkeer enkele dagen over 1 rijstrook richting Gent

Op de R2 is ter hoogte van het af- en oprittencomplex Lillo (nr. 12) plaatselijk schade vastgesteld aan het wegdek in de richting van Gent. Om de veiligheid van de bestuurders niet in het gedrang te brengen moet er zo snel mogelijk opgetreden worden. Daarom zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf woensdagochtend 29 mei tot en met zaterdag 1 juni dringende herstellingswerken uitvoeren. Ter hoogte van de werken moet het verkeer over één rijstrook passeren tegen verlaagde snelheid.  Het agentschap waarschuwt voor ernstige hinder.
 
Onmiddellijke herstelling noodzakelijk
Op de R2 tussen de Tijsmanstunnel en de afrit Lillo is een betonplaat van het wegdek gebarsten in de richting van Gent. Door het vele en zware verkeer op de R2 kan deze schade zeer snel uitbreiden en verergeren. Om de veiligheid van de bestuurders te garanderen moet er zo snel mogelijk opgetreden worden. Daarom zal de beschadigde betonplaat woensdagochtend volledig opgebroken en vernieuwd worden.

Verkeer richting Gent over 1 rijstrook
De werken starten woensdagochtend voor de ochtendspits en zullen woensdagavond afgerond zijn. De vroege start is noodzakelijk om alle werken tijdig rond te krijgen. Na de herstelling moet het wegdek nog tot zaterdagavond afgesloten blijven om het beton te laten uitharden. 
Vanaf woensdagochtend tot zaterdagavond moet het verkeer richting Gent vanaf net voor de Tijsmanstunnel over één rijstrook passeren en geldt er een verlaagde snelheid van 70 km/u. Het op- en afrittencomplex Lillo blijft volledig open, maar de afrit Lillo wordt tijdelijk verkort.

Ernstige hinder verwacht
De herstellingen worden zoveel mogelijk uitgevoerd in het verlengde weekend om de impact op het verkeer te beperken. Om de herstellingen tijdig rond te krijgen moet er echter al woensdagochtend voor de ochtendspits gestart worden. Het verkeer moet dan ook rekening houden met ernstige hinder.