Busbaan op Boudewijnlaan richting Hasselt

Regio
Gemeente
Weg
Datum Voorjaar 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op een gedeelte van de Boudewijnlaan (N702) in Diepenbeek een busbaan richting Hasselt aanleggen.

Deze zal vertrekken vanaf de bushalte “Bewel Diepenbeek” ter hoogte van de Ginderoverstraat en lopen tot aan de bocht ter hoogte van de Mizerikstraat. De ingreep zal er voor zorgen dat de bussen, die aan de halte vertrekken, veiliger en vlotter zullen kunnen invoegen op de Boudewijnlaan.

Creatie busbaan door middel van aanpassing markeringen

Het asfalt van het wegdek wordt in de werfzone over de volledige breedte vernieuwd. Om de busbaan te creëren zal het agentschap de markeringen binnen deze zone aanpassen. De busbaan zal over het voormalige fietspad lopen. Net voorbij de bushalte zullen de twee 2 rijvakken voor automobilisten overgaan naar één rijstrook om verderop veilig samen te kunnen voegen met de busbaan.

De maximumsnelheid zal binnen deze invoegzone ook verlaagd worden tot 70 km/u. Verderop in de bocht geldt er 50 km/u.

Verkeer tijdelijk in beide richtingen over 1 rijstrook

Tijdens de uitvoering van de werken kan het verkeer door middel van doorsteken in de middenberm in beide richtingen over 1 rijstrook blijven rijden. De werken zullen vermoedelijk een drietal dagen in beslag nemen, ergens in de loop van het voorjaar 2019. Meer info volgt.